tratament anti aging

Tips-uri ale rutinei zilnice cu efect anti – aging

Tratamente anti aging

 

❶ Curatati tenul zilnic pentru a inlatura produsele de machiaj, impuritatile din mediu, dar si bacteriile care incep sa gasesca in acest fel mediu propice de dezvoltare.
Pentru acest pas folositi demachianti blanzi, cu pH optim, mai degraba scazut (maxim 5.5). Evitati sapunul ( care are pH bazic si poate irita sau poate lasa o piele propice producerii infectiilor). Alt ingredient de evitat este sodium lauryl sulfat (SLS), foarte agresiv pentru piele, fiind un produs chimic de sinteza.

Folosirea unui toner dupa demachiere este facultativa, daca  demachiantul este unul cu pH scazut.

❷ Folositi un exfoliant mecanic sau enzimatic. Mai ales dupa varsta de 40 ani, reinnoirea pielii se face intr- un ritm mai lent si de aceea celulele moarte pot da un aspect ridat, neingrijit al fetei. Prin folosirea exfoliantilor grabim inlaturarea acestor celule , aspectul fetei devenind mai neted, cu riduri mai putine, chiar si coloratia tenului devenind mai proaspata.

Un exfoliant mecanic poate fi un burete natural, asa – numitul burete Konjac.

Incercati sa evitati exfoliantii duri, ca de exemplu zaharul, malaiul, bicarbonatul sau  seminte de fructe dure, de dimensiuni mari.

Exfoliantii enzimatici care contin acizi de fructe (AHA) ofera mai multe beneficii si sunt potriviti pentru orice varsta.  AHA dizolva legaturile dintre celulele moarte si in acest fel ele se pot detasa, lasand loc celor noi, tinere. Aditional, acest tip de exfoliant ofera si hidratare si are si efect de depigmentare a pielii.

❸ Utilizati serumuri , ele sunt mai concentrate in vitamine ( vitamina A, C, E) si elemente cu efect de regenerare mai intens fata de crème. In acest fel ele pot stimula productia de colagen, regenerarea si au efect antioxidant de aparare fata de stresul oxidativ si de mediu.

❹ Hidratare cat mai multa, mai ales ca odata cu trecerea anilor cantitatea de sebum scade. Urmariti crème care contin acid hialuronic, glicerina.

❺ Folositi zilnic protectie solara cu SPF de minim 30. Conform unor studii recente, prin acest pas evitati aparitia petelor pigmentare de varsta, se imbunatateste textura pielii, se reduc ridurile cu un procent de 20% in numai 3 luni.

❻ Cu trecerea anilor pielea devine mai fragila, iar modul in care aplicati produsele cosmetice sau modul in care dormiti devine important. Este bine sa aplicati produsele fara sa trageti sau sa faceti presiune pe piele, iar cand dormiti sa o faceti pe perne de la care sa nu apara riduri de somn.

Mult succes! 😊

Coș de cumpărături
Scroll to Top