protectie solara

Unii oameni cred că protecția solară este necesară numai în lunile de vară. Nu este adevărat. Chiar dacă uneori norii blochează soarele, ești expus la razele UV în fiecare zi. De aceea, cea mai bună soluție e să utilizezi protecție solară pe tot parcursul anului.

Este important să alegi o cremă cu protecție solară care să se potrivească tipului tău de piele, astfel încât să nu-ți irite pielea sau să cauzeze alte probleme. Dacă pielea ta e una sensibilă, e bine să eviți produse cu parabeni (îi vei întâlni pe etichete sub formă de metilparaben (E218), etilparaben (E214), propilparaben (E216), butilparaben sau heptylparaben (E209)), dar și parfum în compoziția lor.

Protecția solară este un produs esențial pentru îngrijirea pielii ce nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire a nimănui. Folosirea cu regularitate a cremelor cu protectie solară te ferește de arsurile solare, cancerul de piele, dar și îmbătrânirea prematură.

Cel mai important aspect ce trebuie să îl ai în vedere atunci când achiziționezi o cremă cu protecție solară este, bineînțeles, SPF: factorul de protecție solară. Pentru a fi în siguranță, ar trebui să cauți o protecție solară care să fie cu factor de protectie de minim 30 sau mai mare. Dacă intenționezi să stai la soare mai mult de 30 de minute, aplică din nou cremă la fiecare 2 ore. De asemenea, nu uita să porți ochelari de soare pentru a-ți proteja ochii de razele UV care pot provoca cataractă și glaucom. Și garantez că nu îți dorești așa ceva!

Nu e an în care cineva din familie sau dintre cunoscuți să nu se fi ars de la statul la soare, fie el de la plajă, piscină sau pur și simplu de la lucratul în grădină sau jucatul pe afară când soarele e foarte puternic. Dar implicațiile expunerii prelungite la razele UV este extreme de periculoase și dăunătoare.

Evită cât de mult posibil să ieși afară fără a purta o protecție adecvată, pălărie și ochelari de soare. Nu te juca cu sănătatea ta!

Ai grijă de pielea ta și ea va avea grijă de tine!

Coș de cumpărături
Scroll to Top