Oamenii de știință spun că…

În urma unui studiu de evaluare aplicarea unei creme de față cu niacinamidă, panthenol și vitamina E poate îmbunătăți aspectul unui ten cu pete pigmentare, rozacee sau ten sensibil.

Cum s-a ajuns la această concluzie?

Au fost evaluate 246 de femei între 30 și 60 ani, urmărite timp de 10 săptămâni. Din numărul total, 207 au încheiat studiul li s-a dat spre uz această cremă care a fost aplicată de două ori pe zi. Din rutina zilnică au fost excluse alte produse care ar fi putut influența efectul.

Pielea a fost evaluată cu tehnici speciale la inițiere și apoi în săptămânile 4, 6, 8 si 10. Parametrii urmăriți au fost hiperpigmentarea și îmbunătățirea aspectului pielii, linii fine, riduri, îmbunătățirea integrității pielii prin cuantificarea indicelui TEWL (indicele de pierdere transepidermală a apei, afectat de cele mai multe ori la un ten sensibil).

Primele efecte poziltive au apărut înca de la 6 săptămâni. Efectele de scădere a pigmentării sunt explicate prin acțiunea niacinamidei de scădere cu 35- 65% a transferului de melanozomi din melanocite în keratinocite.

De precizat că studiul s-a desfășurat într-o zonă geografică unde indicele de radiație UV a crescut de la 7 la 12 pe parcursul celor 10 săptămâni și că ziua s-a aplicat și crema de protecție solară alături de crema cu niacinamidă concentrată.

În concluzie, această formulă cu niacinamidă, panthenol și vitamina E a dat rezultate foarte bune asupra îmbunătățirii aspectului pielii din punct de vedere al pigmentării date de soare, uniformizând culoarea tenului, reducând ridurile și scazând indicele de pierdere transepidermală a apei. Așadar înca o dată reiese importanța protecției pielii de razele solare cu produse cu ingediente active, în concentrații optime, dar și protecție solară eficientă pe tot parcursul anului.

Zile senine!

Coș de cumpărături
Scroll to Top