Oamenii de stiinta spun ca... | by Violeta Cosmetics

Oamenii de stiinta spun ca…

Cum ne protejam pielea de radiatiile solare?
10 mai 2020
De ce lotiune tonica?
16 ianuarie 2021

In urma unui studiu de evaluare aplicarea unei crème de fata cu niacinamida, panthenol si vitamina E poate imbunatati aspectul unui ten cu pete pigmentare,  rozacee sau ten sensibil.

Cum s-a ajuns la aceasta concluzie?

Au fost evaluate 246 de femei intre 30 si 60 ani, urmarite timp de 10 saptamani. Din numarul total, 207 au incheiat studiul Li s-a dat spre uz aceasta crema care a fost aplicata de doua ori pe zi. Din rutina zilnica au fost excluse alte produse care ar fi putut influenta efectul.

Pielea a fost evaluata cu tehnici speciale la initiere si apoi in saptamanile 4, 6, 8 si 10. Parametrii urmariti au fost hiperpigmentarea si imbunatatirea aspectului pielii, linii fine, riduri, imbunatatirea integritatii pielii prin cuantificarea indicelui TEWL ( indicele de pierdere transepidermala a apei, afectat de cele mai multe ori la un ten sensibil).

Primele efecte poziltive au aparut inca de la 6 saptamani. Efectele de scadere a pigmentarii sunt explicate prin actiunea niacinamidei de scadere cu 35- 65% a transferului de melanozomi din melanocite in keratinocite

De precizat ca studiul s-a desfasurat intr-o zona geografica unde indicele de radiatie UV a crescut de la 7 la 12 pe parcursul celor 10 saptamani si ca ziua s-a aplicat si crema de protectie solara alaturi de crema cu niacinamida concentrata.

In concluzie aceasta formula cu niacinamida, panthenol si vitamina E a dat rezultate foarte bune asupra imbunatatirii aspectului pielii din punct de vedere al pigmentarii date de soare, uniformizand culoarea tenului, reducand ridurile si scazand indicele de pierdere transepidermala a apei. Asadar inca o data reiese importanta protectiei pielii de razele solare cu produse cu ingediente active, in concentratii optime, dar si protectie solara eficienta pe tot parcursul anului.

Zile senine!