Efectele benefice ale uleiului de macese (rosa mosqueta)

Cosmetice proaspete
22 decembrie 2019
Acneea si tratamentele cosmetice
12 ianuarie 2020

Uleiul de macese este o sursa bogata de vitamina C, care intervine si imbunatateste pigmentatia neuniforma a tenului, dar si stimuleaza productia de colagen si elastina.

Acesta are proprietatea de a reduce inflamatia si cicatricile asociate acneei.

Prin continutul sau in acid linoleic, uleiul de macese devine un important ingredient in tratarea acneei, deoarece se pare ca acest acid are legatura directa cu sinteza de sebum, scazuta in aceasta neplacuta afectare a pielii.

Alt component al acestui ulei este vitamina A, cu efecte multiple asupra tenului.

Ghidurile de specialitate ne recomanda folosirea cu incredere a acestui ulei pe toate tipurile de ten.

Contrar credintelor populare, acesta se poate folosi si de catre persoanele cu tenul gras, tocmai pentru ca are un efect astringent si de micsorare a aspectului dilatat al porilor.

Pentru a fi convinsi ca il toleram, cel mai bine este sa facem un mic test pe o parte mica de piele si sa urmarim evolutia aspectului zonei minim 24 de ore.

Pentru efectele cele mai bune se poate folosi de doua ori pe zi.

Se poate asocia si cu alte ingrediente sau se poate dilua in proportie de 1 la 1 cu alt ulei vegetal.

In concluzie, daca aveti acnee sau o pigmentatie anormala, neuniforma a pielii, luati in considerare produse care contin acest ingredient pentru ca stimuleaza regenerarea pielii dar si intensifica apararea de agresiunile externe prin cresterea secretiei de sebum.