ce este colagenul

Despre colagen

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină existentă în corp, cu rol cheie, întrând în structura organelor, tendoanelor, cartilajelor, oaselor, inclusiv în piele și care realizează coeziunea și susținerea altor structuri.

Din păcate, după vârsta de 25 de ani, sinteza lui scade. Putem însă să beneficiem de efectele lui cu ajutorul aportului extern sub formă de alimente, suplimente sau aplicare externă de creme.

Alimentele care pot fi aliații noștri în stimularea producției de colagen sunt ardeiul gras roșu, avocado, roșiile, somonul și semințele de floarea soarelui, carnea de vită, oasele de vită, carne de pui, pielița de pui, legumele verzi. Căpșunile, afinele, murele, zmeura, prin acidul elagic, previn descompunerea colagenului sub acțiunea razelor UV. În general, alimentele care conțin vitamina C stimulează producția.

Se pare că și suplimentele cu colagen hidrolizat au beneficii la nivel de piele, reducând petele produse de soare, îmbunătățind calitatea sebumului și a nivelului de hidratare.

 

Creme de față cu colagen

Cremele de față cu colagen pot reduce numărul ridurilor și pot repara semnele rămase în urma acneei.

Aportul de colagen este cu atât mai important cu cât există deja dureri articulare sau osteoporoza.

În urma unor studii s-a demonstrat că pacientele care au osteoporoză și, pe lângă suplimente cu calciu iau și suplimente cu colagen, au beneficiat de rezultate mai bune în această evoluție a afecțiunii față de cele care iau doar calciu.

Revenind la ritualurile de frumusețe, tenul poate fi masat cu ulei de avocado, migdale dulci,  cânepă sau se pot aplica creme cu colagen.

Fiți frumoase și sănătoase!

Coș de cumpărături
Scroll to Top