Despre Acmella

De ce este bine sa evitam parabenii?
5 noiembrie 2019
Ambalarea cosmeticelor
17 noiembrie 2019

Acmella oleracea, cunoscuta ca si botox natural 🙂

Este o planta medicinala originara din Brazilia si utilizata de secole in zonele tropicale.
Se folosesc florile care se lasa la macerat intr-un ulei vegetal ( cel mai indemana in acea zona, cel de cocos). Dupa perioada de macerare se filtreaza si devine un ingredient cosmetic activ care se foloseste intr-un procent de maxim 2%.

Ce ne ofera extractul de acmella?
Un ten mai uniform, mai ferm, pentru ca actioneaza in derm asupra fibroblastelor care produc colagenul, astfel intarind arhitectura care sustine cel mai mult tenul.
Incorporat in produse cosmetice are un efect anti-aging, de conturare faciala, incetinind tendinta fireasca de “de cadere a fetei” odata cu varsta sau in urma unei scaderi bruste in greutate.
La fel de bine se poate folosi in produse pentru corp (antivergeturi), buze sau ochi.
Asadar, mai ales pentru ca si in ceea ce priveste tenul, este bine sa pastram ce avem, mai ales dupa varsta de 35 de ani, nu ezitati sa folositi produse cosmetice care contin extract de acmella pentru un aspect ferm, bine conturat al fetei.