De ce mandarina verde?

Acidul hialuronic, ingredientul anti-imbatranire!
25 noiembrie 2019
Cosmetice proaspete
22 decembrie 2019

Aroma de mandarina verde ne poarta instant intr-o stare de liniste, relaxare si prospetime. De multe ori o asociem cu mirosul sarbatorilor de iarna.

Uleiul esential de mandarina verde il putem folosi pentru aromaterapie in aromadifuzor, diluat in uleiuri vegetale pentru masaj, cu actiuni benefice asupra plexului solar.

Pentru ca sezonul rece este aproape, putem sa-l includem intr-o asociere cu o sare de baie, pentru un ritual placut, relaxant, cu beneficii la nivel de piele. De mentionat ca baia cu ulei si sare se face dupa un dus prealabil pentru indepartarea sebumului, celulelor moarte, pentru maximizarea efectelor. Puteti folosi sare obisnuita de salina,  sare cu Magneziu  ( sare Epsom), sare de la Marea Moarta pentru un aport suplimentar de saruri minerale.

Inclus in preparatele cosmetice destinate pielii, are efect de reglare a secretiei de sebum, antiseptic, asadar este indicat pentru tenurile mixte, grase cu sau fara acnee.

Este unul din uleiurile esentiale versatile, care folosit in cursul diminetii ne poate da o stare buna, de optimism. In afara cosmeticelor care se clatesc de pe piele, datorita efectelor fotosensibilizante , este bine sa se evite folosirea lui pe timpul zilei.

Ca orice ulei esential, se foloseste cu masura, intr-un procent de maxim 2%, pentru ca devine iritant in doze mai mari. Daca va stiti mai sensibili, testati-va toleranta cu 24 de ore inainte.

Bucurati- va din tot sufletul sezonul acesta de darurile oferite de uleiul esential de mandarina verde!