ulei mandarina verde

De ce mandarină verde?

Mandarina verde

 

Aroma de mandarină verde ne poartă instant într-o stare de liniște, relaxare și prospețime. De multe ori o asociem cu mirosul sărbătorilor de iarnă.

Uleiul esențial de mandarină verde îl putem folosi pentru aromaterapie în aromadifuzor, diluat în uleiuri vegetale pentru masaj, cu acțiuni benefice asupra plexului solar.

Pentru sezonul rece putem să-l includem într-o asociere cu o sare de baie, pentru un ritual placut, relaxant, cu beneficii la nivel de piele. De menționat că baia cu ulei și sare se face după un duș prealabil pentru îndepărtarea sebumului, celulelor moarte, pentru maximizarea efectelor. Puteți folosi sare obișnuită de salină, sare cu Magneziu (sare Epsom), sare de la Marea Moartă pentru un aport suplimentar de săruri minerale.

Inclus în preparatele cosmetice destinate pielii, are efect de reglare a secreției de sebum, antiseptic, așadar este indicat pentru tenurile mixte, grase cu sau fără acnee.

Uleiul de mandarina verde este unul din uleiurile esențiale versatile, care folosit în cursul dimineții ne poate da o stare bună, de optimism. În afara cosmeticelor care se clătesc de pe piele, datorită efectelor fotosensibilizante, este bine să se evite folosirea lui pe timpul zilei.

Ca orice ulei esential, se folosește cu măsură, într-un procent de maxim 2%, pentru că devine iritant în doze mai mari. Dacă vă știți mai sensibili, testați-vă toleranța cu 24 de ore înainte.

Bucurați-vă din tot sufletul sezonul acesta de darurile oferite de uleiul esențial de mandarină verde!

Coș de cumpărături
Scroll to Top