produse cosmetice

Cum păstrăm calitatea produselor cosmetice?

Păstrarea produselor cosmetice

 

Produsele cosmetice și lumina

În mod obișnuit, cosmeticele conțin substanțe active care în contact cu lumina se oxidează și își pierd din calitățile pentru care au fost destinate, asemenea unui măr curățat care în câteva minute își modifică culoarea. Așadar, pentru a evita acest proces, este bine să evitați păstrarea recipientelor în lumina soarelui.

 

Produsele cosmetice și temperatura

Modificările în compoziția cosmeticelor începe mai ales de la temperaturi de peste 30 grade, fiind amplificate de proliferarea bacteriilor introduse odată cu mâinile, mai ales dacă este vorba de recipiente de tip “borcan”.

 

Produsele cosmetice și recipientele

Așa cum spuneam mai sus, dacă chiar achiziționăm produse cosmetice în recipiente de tip “ borcan”, luarea unei doze se face cu o spatulă de plastic bine igienizată (cu alcool sanitar este cel mai la îndemână).

Este bine să evităm introducerea degetelor în produs, pe de o parte pentru că putem introduce și picături de apă de pe mâinile proaspăt spălate, iar apa stimulează producția bacteriană;  iar pe de altă parte, putem introduce direct bacterii străine, dar și prezente în mod normal la suprafața pielii (saprofite).

Cel mai bine este să urmăriți mai ales în cazul produselor cosmetice naturale, cu ingrediente “vii” 😊, mai delicate pentru că se folosesc conservanți naturali, mai puțin potenți față de cei de sinteză, să fie ambalate în recipiente închise, chiar de tip vacuum ca să evităm și pătrunderea aerului, alt stimulant al proliferării bacteriene.

 

Păstrarea calității produselor cosmetice – concluzii

Concluzionând, un produs cosmetic de calitate își poate pierde proprietățile pentru care a fost creat dacă nu este menținut și folosit în condiții optime. Apa, aerul, bacteriile, căldura sunt principalii factori care pot produce degradare prin râncezire, producere de mucegaiuri și bacterii. Este ușor de dedus ce efecte pot avea acestea mai ales pe un ten sensibil.

Așadar există soluții pentru orice, doar să  facem alegeri din mai multe perspective.

Coș de cumpărături
Scroll to Top