Acidul hialuronic, ingredientul anti-imbatranire!

Ambalarea cosmeticelor
17 noiembrie 2019
De ce mandarina verde?
30 noiembrie 2019

Acidul hialuronic a jucat un rol din ce in ce mai important in trusa oricarui expert in ingrijirea cosmetica a pielii, inca de la descoperirea sa, in 1970.

El se foloseste pe scara larga, atat ca si crema, ser, filler sau chiar si intern. Efectele lui extraordinare se bazeaza pe faptul ca retine de 1000 de ori greutatea sa in apa!!(conform studiilor de specialitate).

Fie ca are o greutate moleculara mare si ajunge doar in epiderma, fie ca are o greutate moleculara mai mica si ajunge si in straturile profunde, este foarte benefic realizand o hidratare importanta.

Esential este ca, astfel, celulele din epiderm vor fi bine interconectate iar factorii externi, soare, noxe, impuritati, chiar bacterii, vor fi opriti de bariera pe care acest strat superficial al pielii este firesc sa o reprezinte.

Aspectul tanar, fara riduri al celor care folosesc acid hialuronic extern este dat si de acest efect de hidratare sanatoasa a celulelor pielii, acestea capatand volum.

Important de retinut ca, desi este foarte eficient, putand fi folosit la orice varsta, este si foarte fragil, avand o durata de viata mai mica de o zi. Prin urmare, aplicarea unui produs cu acid hialuronic zilnic, ideal dimineata (ca sa fim protejati pe parcursul zilei), ar fi ritualul optim de urmat.

Alaturi de o hidratare zilnica buna, renuntarea la fumat, miscarea, plimbarile in aer liber, somnul de minim 7 ore pe noapte, pot fi minunate obiceiuri pentru un aspect tanar, sanatos al pielii.